Ikvienu, no radošās darbnīcas piedāvātajām tēmām Jūs varat apgūt individuāli, jums pieejamajā laikā. Individuālajai nodarbībai virs 4 dalībnieki tiek piemērota grupas atlaide. Iespējama izbraukuma individuālā nodarbība Jūsu telpās (cena pēc vienošanās)


"Martas radošās darbnīcas"
individuālo nodarbību tēmas

 ***

"Auduma ziedi"

Uzziniet, kā mājas apstākļos, bez īpašiem palīglīdzekļiem radīt krāšņus auduma ziedus. Mēs Jums pastāstīsim kādus auduma veidus izmanto ziedu darināšanā, un kā pagatavot dažādu formu auduma ziedus. Nodarbības laikā apgūsim vienu no auduma ziedu darināšanas pamattehnikām - kausēšanas metodi un katram būs iespēja izgatavot auduma zieda piespraudi. 
Aptuvenais nodarbības ilgums: 2-3 stundas.
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)     6,-Ls
  • brīvdienās                                       8,-Ls 
"Virteņu pērļošana"

Aicinām Jūs apgūt trīs virteņu pērļošanas pamattehnikas un savām rokām izveidot skaistu, pērļotu virteni rokassprādzei. Nodarbības laikā stāstīsim un rādīsim, kādi materiāli  nepieciešami virteņu pērļošanai, kā arī apgūsim taisno, vīto un horivontālo virteņu darināšanas veidus. Apmeklējot šo ndarbību Jūs iemācīsietis izveidot virtenes: kaklarotu un rokassprādžu darināšanai. Šī tehnika pielietojama arī dažādu priekšmetu: šķiltavu, pudeļu, kastīšu un citu regulāru priekšmetu appērļošanai.

Aptuvenais nodarbības ilgums: 2-3 stundas.
  • darba dienu vakaros (no 18:00)     6,-Ls
  • brīvdienās                                       8,-Ls 
"Zīda apgleznošana"

Šajā nodarbībā iepazīstināsim Jūs ar zīda apgleznošanas procesu un apgūsim zīda apgleznošanas pamatprincipus. Rādīsim kādi materiāli un palīglīdzekļi nepieciešami zīda apgleznošanai. Stāstīsim par zīda veidiem, to kādus audumus vēl iespējams apgleznot zīda tehnikā, kā arī iepazīsimies ar veikalos pieejamām zīda apgleznošanas krāsām un to veidiem. Apgūsim zīda apgleznošanas pamattehniku (konturēšanu un iekrāsošanu) un aprunāsim zīda apgleznošanas papildtehnikas (efektsāls izmantošanu, pludināšanu). Nodarbības laikā Jums būs iespēja apgleznot 50 x 50 cm lielu lakatu.
Aptuvenais nodarbības ilgums: 3-4 stundas
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)    10,-Ls 
  •  brīvdienās                                     15,-Ls
"Ziepju liešana" 

"Martas radošā darbnīca" aicina Jūs pārsteigt savus radus un draugus ar pašu rokām izveidotām dāvanām. Aicinām apgūt ziepju liešanu un uzzināt par veikalos pieejamām kausējamo ziepju masām un to galvenajām atšķirībām, oriģināliem un alternatīviem ziepju formu veidiem, kā arī iepazīties ar pievienotajām vērtībām, kas piešķir ziepēm krāsu, smaržu un tekstūru. Izbaudot ziepju liešanas procesu Jums būs iespēja izgatavotoriģinālas eko-ziepītes.
Aptuvenais nodarbības ilgums: 2-3 stundas
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)    6,-Ls
  •  brīvdienās                                     8,-Ls
"Čību filcēšana" 

Apmeklējot šo nodarbību Jūs atklāsiet sev patieso vilnas vērtību. Mūsdienīgās "filču" un "vāļinku" pēcteces - filcētās čībiņas vēl nevienu nav atstājušas vienaldzīgu un turpina iekarot, siltuma un ērtību mīļotāju, pēdiņas. Pielietojot savu izdomu un šajā nodarbībā apgūtās iemaņas ikviens jūsu tuvinieks kļūs par siltu un oriģinālu čību īpašnieku, jo šis filcēšanas process un īpaši tā gala rezultāts patiesi aizrauj. Lai abgūtu čību filcēšanu nav nepieciešamas priekšzināšanas filcēšanā, jums vien nepieciešama zināma deva apņēmības, un roku muskuļu, spēka. Nodarbības laikā Jums būs iespēja izgatavot filcētu čību pāri. Ja plānojat izgatavot čības kādam citam, lūdzam paņemt līdzi pēdas aprises zīmējumu uz A4 lapas.
Aptuvenais nodarbības ilgums: 4 stundas
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)     15,-Ls
  •  brīvdienās                                      20,-Ls
"Ziedu filcēšana"

Ziedu filcēšanas pamattehnika - vienkāršais un patīkamais slapjās filcēšanas process, kas ļauj radīt skaitus vilnas dekorus, ar kuriem ikviens jūsu apģērbs, cepure, soma vai čībiņa iegūst sievišķīgi glamūrīgu noskaņu. Apgūstot šo pamattehniku Jūs spēsiet izgatavot filcētus ziedus, lapas, un elementus piespraužu un apģērbu virsmu dekorēšanai. Nodarbības laikā Jums būs iespēja izgatavot filcētu ziedu piespraudi.
Aptuvenais nodarbības ilgums: 2-3 stundas
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)     7,-Ls
  •  brīvdienās                                      10,-Ls
"Bumbu filcēšana"

Izvēlies un apgūsti vienu no slapjās filcēšanas tehniku pamatu pamatiem. Jauks un radošs process, kurā tiek iesaistīti un aktivizēti visi jūsu plaukstās esošie muskuļi un aktīvie punkti. Lai gan process prasa zināmu spēku un iemaņas, ar vecāku gādīgo atbalstu tas kļūs par aizraujošu nodarbi arī mazākam filcētājam. Filcētās bumbas izmantojamas auskaru, kreļļu un dažādu dekoratīvu elementu izveidošanā. Regulāras un neregulāras bumbas izmantojamas arī filcētu rotaļlietu (lācīšu, bizbiz-mārīšu, augļu u.c.) izgatavošanā. Nodarbības laikā Jums būs iespēja izgatavot filcētus bumbu auskarus.
Aptuvenais nodarbības ilgums: 2 stundas
Nodarbības cena:
  • darba dienu vakaros (no 18:00)    6,-Ls
  •  brīvdienās                                     8,-Ls 

    "Sīkpērlīšu pērļošanas pamatnodarbība"

    Apgūstiet sīkpērlīšu pērļošanas pamatus un izgatavojiet sev neatkārtojamus auskarus, kulonu, brošu vai rokassprādzi. Šajā nodarbībā stāstīsim, kā nostiprināt kabašonu (akmeni) un ietverot akmeni savērot sīkpērlīšu ietvaru ķieģeļrakstā. Rādīsim, kā ar ādu maskēt rotas aizmugurējo daļu un ķēdes šuvumā nostādāt sānu malas. Nodarbības laikā Jums būs iespēja izgatavot appērļotu kulonu. 
    Aptuvenais nodarbības ilgums: 2-3 stundas
    Nodarbības cena:
    • darba dienu vakaros (no 18:00)     9,-Ls
    •  brīvdienās                                     12,-Ls 
    "Pērļotas rokassprādzes"

    Lai apgūtu rokassprādžu pērļošanu nepieciešamas priekšzināšanas pērļošanā. Proti, sīkpērlīšu pērļošanas pamatnodarbības iziešana. Šajā nodarbība dalāmies ar savām zināšanām un pieredzi rokassprādžu izgatavošanā. Nodarbībā paredzētas teorētiskas un uzskatāmas informācijas par kabašonu (akmeņu) izvietošnu, starpposmu aizpildīšanu, aizdares piestiprināšanu, rotas aizmugurējās daļas noklāšanu ar ādu un malu apstrādi. 
    Aptuvenais nodarbības ilgums: 2 stundas
    Nodarbības cena:
    • darba dienu vakaros (no 18:00)     7,-Ls
    •  brīvdienās                                     10,-Ls 
    Ja rokassprādzes izgatavošanas izgatavošanas procesā Jums radīsies papildjautājumi ar prieku uz tiem atbildēsim. Nepieciešamības gadījumā varam vienoties par papildnodarbību.   

     "Konfekšu pušķi" 

    Mmm... konfektes, saldās un gardās. Čaukstošie un krāsainie papīrīši, kas rada prieku gan lielās, gan mazās sirsniņās. Ja, domas par dāvanu izvēli un iegādi ik reizi nomāc Jūsu pirmssvētku noskaņu. Ja, vēlaties pārsteigt savus draugus un tuviniekus ar pašu rokām gatavotu pārsteigumu.  Apgūstiet konfekšu pušķu pagatavošanu un - mazliet laika un Jūsu roku veiklības pārvērtīs sauju konfekšu skaistā un neatkārtojamā dāvanā. Nodarbības laikā iepazīsimies ar konfekšu pušķu izgatavošanā nepieciešamajiem materiāliem, apgūsim dažādu formu ziedu pagatavošanu un pušķa kompozīcijas izveidošanu.

    Aptuvenais nodarbības ilgums: 3-4 stundas
    Nodarbības cena:
    • darba dienu vakaros (no 18:00)     10,-Ls
    •  brīvdienās                                     15,-Ls 
     "Kļavu lapu rozes"

    M

    ***
    "Martas radošās darbnīcas" nodarbību tēmu pūralādē:
                
    Dekupāža                               
    Koka apgleznošana                
    Batikošana
    Trījstūra lakatu aušana uz kartona                   
    Stikla apgleznošana
    Hennas zīmējumi                 
    Rozes no kļavu lapām
    Puzuri
    Kvīlings ~ papīra dekori
    Adventes un durvju dekoratīvie vainagi
    Sveču kompozīcijas
    Aromātiskā vannas sāls pagatavošana
    Eko skurbja pagatavošana


    Gaidīsim jūsu vēlmes un ieteikumus nākamām nodarbību tēmām!